Testimoniale probleme lucrare licenta / disertatie/ doctorat la comanda

În elaborarea unei lucrări academice, este important să respectați principiile eticii academice și să evitați să cumpărați sau să plătiți pe altcineva să scrie lucrarea în locul vostru. Iată câteva testimoniale care arată consecințele negative ale acestor practici:

  1. Ana, absolventă de licență: „Am auzit despre oportunitatea de a cumpăra o lucrare de licență online și am fost tentată să o fac. Cu toate acestea, am ales să nu o fac și să mă străduiesc să o scriu singură. Am simțit că este important să obțin diploma pe baza muncii și a efortului meu propriu. A fost dificil, dar am învățat mult și mă simt mândră de realizare.”
  2. Vlad, student de masterat: „Când am ajuns în programul de masterat, am auzit că unii dintre colegii mei au plătit pentru a-și scrie disertațiile. Am decis să nu recurg la această opțiune și să-mi dedic timpul și efortul pentru a face cercetarea și a scrie disertația eu însămi. Chiar dacă a fost provocator, am obținut satisfacții din proces și am învățat foarte mult.”
  3. Cristina, doctorandă: „În timpul doctoratului meu, am auzit de colegi care au plătit pentru a-și scrie tezele de doctorat. Am simțit că aceasta este o abatere gravă de la etica academică și am ales să nu încalc aceste reguli. Am lucrat mult timp la teza mea de doctorat, dar când am terminat-o, am simțit o adevărată realizare personală.”
  4. Andrei, profesor universitar: „Ca profesor, am descoperit că unii studenți încalcă regulile etice și plătesc pentru lucrări scrise la comandă. Aceasta subminează încrederea în educația academică și afectează integritatea sistemului. Este important ca studenții să înțeleagă consecințele grave ale acestor acțiuni și să-și asume responsabilitatea pentru propriile lor învățări și realizări academice.”

Cumpărarea unei lucrări academice la comandă poate duce la consecințe grave, cum ar fi excluderea din programul academic sau pierderea credibilității în fața profesorilor și colegilor. Este mai valoros să depuneți efortul pentru a învăța și pentru a vă dezvolta abilitățile de cercetare și scriere, chiar dacă procesul poate fi dificil. Etica academică și integritatea personală sunt esențiale în parcursul academic și profesional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *